Projekt

Spis planter sammen

Om projektet

Til bords med
en planteproducent

Plantebranchen inviterede i 2023 til otte faglige fællesspisninger centreret om grøn, økologisk mad som led i folkelige begivenheder i hele landet – markeder, byfester og kulturnætter.

Folk har brug for succeshistorier,
når de skal lære at bruge nye fødevarer

Jesper Langskov, AGRAIN, DELTAGENDE FØDEVAREPRODUCENT TIL EN FÆLLESSPISNING

På siden her finder du blandt andet vores otte tema-artikler, som hver især går i dybden med emner relateret til plantebaseret mad – med udgangspunkt i hver af de otte spisninger. Du finder også billeder og videoer, så du kan (gen-)opleve dagene sammen med os. Sidst men ikke mindst finder du i boksen til højre en publikation, som fungerer som en guide til grønne fællesspisninger.

Projektet havde til formål, at sætte skub på forbruget af og interessen for økologiske, plantebaserede fødevarer og påvirke vores madkultur ved at give flere erfaring med grønne måltider.

Viden og erfaringer lært af projektet hviler på forskellig slags data. Vi har fået gæster til at udfylde spørgeskema efter spisningen, vi har indsamlet ord og refleksioner om spisningens tema, vi har interviewet udvalgte kokke og samarbejdspartnere og har løbende registreret samtaler og refleksioner, vi har haft og gjort os.

Projektet i tal…

  • Projektet hviler på 8 spisninger, 1560 spisende gæster og 34 samarbejdspartnere
  • 72 % af de spisende gæster har i nogen eller højere grad ændret sit syn på plantebaseret mad efter fællesspisningerne
  • 84 % af de spisende gæster har i nogen eller højere grad følt sig mere motiveret til at spise mere plantebaseret efter fællesspisningerne
  • Næsten halvdelen af de spisende var ikke i forvejen engagerede i det plantebaserede. De spiser kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr til de fleste måltider.

Projektet blev udarbejdet af Plantebranchens eksisterende sekretariat, projektmedarbejdere og eksterne videografer. Desuden kom det hele på benene sammen med vores øvrige samarbejdspartnere, som du får præsenteret længere nede på siden.

Guide til grønne fællesspisninger

Udforsk fællesspisningers potentiale som del af den grønne omstilling. Få vores tips og tricks i bedste how-to stil:

billeder

Kom med til bords og mærk stemningen i billederne her!

VI HAR SAMARBEJDET MED…

Tilmelding

Plantebranchens
nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret på nye projekter a la dette. Du kan altid framelde dig igen med et enkelt klik.

Nyhedsbrev

Hold øje med din indbakke, hvor der om lidt kommer en mail fra os. I mailen bliver du bedt om at bekræfte, at du gerne vil stå på vores mailingliste.