Projekt
Spis planter sammen
Om projektet
Til bords med
en planteproducent
Plantebranchen inviterede i 2023 til otte faglige fællesspisninger centreret om grøn, økologisk mad som led i folkelige begivenheder i hele landet – markeder, byfester og kulturnætter.
Folk har brug for succeshistorier,
når de skal lære at bruge nye fødevarer
Jesper Langskov, AGRAIN, DELTAGENDE FØDEVAREPRODUCENT TIL EN FÆLLESSPISNING
På siden her finder du blandt andet vores otte tema-artikler, som hver især går i dybden med emner relateret til plantebaseret mad – med udgangspunkt i hver af de otte spisninger. Du finder også billeder og videoer, så du kan (gen-)opleve dagene sammen med os. Sidst men ikke mindst finder du i boksen til højre en publikation, som fungerer som en guide til grønne fællesspisninger.
Projektet havde til formål, at sætte skub på forbruget af og interessen for økologiske, plantebaserede fødevarer og påvirke vores madkultur ved at give flere erfaring med grønne måltider.
Viden og erfaringer lært af projektet hviler på forskellig slags data. Vi har fået gæster til at udfylde spørgeskema efter spisningen, vi har indsamlet ord og refleksioner om spisningens tema, vi har interviewet udvalgte kokke og samarbejdspartnere og har løbende registreret samtaler og refleksioner, vi har haft og gjort os.
Projektet i tal…
Projektet blev udarbejdet af Plantebranchens eksisterende sekretariat, projektmedarbejdere og eksterne videografer. Desuden kom det hele på benene sammen med vores øvrige samarbejdspartnere, som du får præsenteret længere nede på siden.
Guide til grønne fællesspisninger
Udforsk fællesspisningers potentiale som del af den grønne omstilling. Få vores tips og tricks i bedste how-to stil:
2023 i fællesspisningens ånd: Grøn mad er ikke en lukket klub
Kartoflens rejse fra prydplante til fast inventar på spisebordene. Hvad kan vi lære af fortidens madkultur?
Lokalsamfund og kultur: Kan det bæredygtige, grønne måltid blive allemandseje?
Hørt til grøn fællesspisning: “Lad os se landbruget som en klimaløsning i stedet for en klimasynder”
Hvem har et kærlighedsforhold til nitrat? De starter på B og slutter på Ælgfrugter. Og vi skal lære dem bedre at kende
Til bords med en gartner: Hvordan knytter vi tættere bånd til bonden?
Madkultur: Kan man overhovedet nytænke danskernes folkekære rugbrødsmadder?
Madspild og potentialet i planternes alsidighed
Jesper fra Agrain: “Folk har brug for succeshistorier, når de skal lære at bruge nye fødevarer”
billeder
Kom med til bords og mærk stemningen i billederne her!
VI HAR SAMARBEJDET MED…
Tilmelding
Plantebranchens
nyhedsbrev
Bliv holdt opdateret på nye projekter a la dette. Du kan altid framelde dig igen med et enkelt klik.
Hold øje med din indbakke, hvor der om lidt kommer en mail fra os. I mailen bliver du bedt om at bekræfte, at du gerne vil stå på vores mailingliste.