Nyheder
Bliv holdt opdateret på nyheder fra den grønne fødevarebranche.
Seneste nyt
Åbent brev til skatteministeren: Indfør reduceret moms på plantebaserede fødevarer
I et åbent brev til Skatteminister Jeppe Bruus opfordrer Plantebranchen til, at der indføres nedsat moms på plantebaserede fødevarer som et af værktøjerne til at…
Plantebranchens strategi 2024-25
Plantebranchens Strategi for 2024-25 lanceres til Plantebranchens Årsdag tirsdag den 14. maj i København. Strategien præsenterer foreningens ambitioner indenfor tre strategiske fokusområder: Indflydelse, fællesskab og…
2023 i fællesspisningens ånd: Grøn mad er ikke en lukket klub
I 2023 har vi siddet til bords med danskerne landet rundt. Hvilken fornøjelse det har været! Det har bestemt været en lærerig rejse for sekretariatet,…
Nyt medlem af Plantebranchen: AM Nutrition støtter op om fællesskabet
AM Nutrition bliver medlem af Danmarks brancheforening for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen. Stort velkommen! “Vi ønsker at blive medlem af Plantebranchen, da AM Nutrition repræsenterer fremstilling af…
Kartoflens rejse fra prydplante til fast inventar på spisebordene. Hvad kan vi lære af fortidens madkultur?
Kan vi lære noget af fortidens madkultur og valg af fødevarer? Spiser vi markant anderledes, end vi har gjort førhen? Og kan vi gå fra…
Lokalsamfund og kultur: Kan det bæredygtige, grønne måltid blive allemandseje?
Plantebranchen er kørt sydpå – vi er landet i et forsamlingshus på Falster. I dag skal vi spise sammen med byens lokale, hvor menuen står…
Hørt til grøn fællesspisning: “Lad os se landbruget som en klimaløsning i stedet for en klimasynder”
Udgangspunktet i det paradigmeskifte, som landbruget står overfor, er livet i jorden. Sådan lyder det fra scenen i laden på Øm Klostergaard en varm, solrig…
Hvem har et kærlighedsforhold til nitrat? De starter på B og slutter på Ælgfrugter. Og vi skal lære dem bedre at kende
Bælgfrugter findes i mange forskellige størrelser og farver. Hvordan får vi flere til at spise bælgfrugter? Det forsøger vi at besvare sammen med gæsterne til…
Nyt medlem af plantebaseret brancheforening: Dyrenes Beskyttelse støtter op om den grønne dagsorden
Dyrenes Beskyttelse bliver medlem af Danmarks brancheforening for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen. God dyrevelfærd er en naturlig del af et bæredygtigt fødevaresystem med en klar sammenhæng…
Til bords med en gartner: Hvordan knytter vi tættere bånd til bonden?
Kan en tættere relation til bonden, gården og livet på landet ændre måden, vi spiser på, og hvad vi producerer? Måske. Kom med os til…
Madkultur: Kan man overhovedet nytænke danskernes folkekære rugbrødsmadder?
Sol over havnen i Svendborg, ærter i nye klæder og duft af tang På en solskinsrig lørdag i juni er der dækket op til fællesspisning…
Er økologi blevet for gammeldags? Det spurgte vi tre paneldeltagere om på Folkemødet. Svaret er et både og
Bliv klogere på hvilken rolle, økologien spiller for den grønne omstilling, og om økologien har brug for en re-branding. På en solskinsrig klippeø i Østersøen…
En producent, en projektchef og en kædedirektør går ind i et telt på Folkemødet – finder de svaret på, hvordan detailhandlen omstiller sig til et grønnere sortiment?
Bliv klogere på, hvordan detailhandlen bør gribe forbrugeren i rejsen mod at spise mere planterigt.På en solskinsrig klippeø i Østersøen slog vi telt og langborde…
“Hold da op et hyggeligt telt!” – når debatter og måltider møder hinanden, er det forførende
På en solskinsrig klippeø i Østersøen slog vi telt og langborde op sammen med Dansk Vegetarisk Forening og de 199 andre scener, der også deltog…
Madspild og potentialet i planternes alsidighed
De fleste af os kender til det med at åbne køleskabet og gå på opdagelse i mindste holdbarhedsdatoer og slaske lidt med grøntsagerne for at…
Jesper fra Agrain: “Folk har brug for succeshistorier, når de skal lære at bruge nye fødevarer”
Vidste du, at ølproduktionen på verdensplan producerer 42 millioner tons mask som sidestrømme? Det er rigtig meget mask. Mad, som i bund og grund bare…
Plantebranchens Årsdag: Stort vækstpotentiale, nye politiske rammer og rejseholdets comeback – nu i grønne klæder
Årsdagen d. 2. maj i Vejle bød på et væld af interessante samtaler om detail, offentlige indkøb og markedet for plantebaserede fødevarer, en fornemmelse af…
Mød Planteslagterne: Landegrænserne kan ikke holde på plantekød fra Vesterbro
Månedens medlemsportræt er 3 herlige gutter og deres team i virksomheden Planteslagterne. Denne gang rejser sekretariatet ikke så langt ud i verden, fordi vi deler…
Mød Tempty Foods: Fødevareinnovation, fremtiden og fart på
Med nye tiltag for kokke og foodservice, masser af bæredygtige ambitioner og en hel masse produktudvikling baseret på alternativ protein findes Tempty Foods. Tre studerende…
81 % artikler skævvrider DTU’s undersøgelse om plantedrikke
Tilbage i januar spredte sig en steppestorm i medierne om plantedrikke, hvilket tog udgangspunkt i en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstitut om næringsindholdet i en…
Nye medarbejdere i sekretariatet: Velkommen!
Endnu engang er vi så heldige at byde hele fire nye medarbejdere velkommen i Plantebranchen. Mød dem herunder: Plantebranchen består af en bestyrelse og et…
Plantebranchen i Bruxelles: Hvad skal der ske på internationalt niveau i 2023?
Plantebranchen deltog i National Plant-Based Associations Forum 2023 i Bruxelles i januar. Mødet havde til formål at koordinere og strømline alle de nationale brancheforeningers arbejde…
Skal du være med til årets projekt: Spis planter sammen?
Der sker en masse i maskinrummet i øjeblikket, for vi brygger på et helt særligt projekt, hvor vi skal have flere til at spise (grønnere)…
Plantebranchen om klimamærke: “Det skal være let og retvisende at handle klimavenligt”
For nogle uger siden delte FødevareWatch og AgriWatch en række artikler om den splittelse, der eksisterer i arbejdsgruppen bag klimamærket lige nu. Plantebranchen er en…
Launch af ny hjemmeside til Plantebranchens store projekt i 2023
Pop champagnen! spisplantersammen.dk er nemlig live. Den huser en digital version af vores store fokus i år – nemlig vores fællesspisningsprojekt støttet af FØL. Launch…
Mød Oatly: Svensk producent, som drømmer om at ændre samfundets madvaner
Oatly er meget mere end appetitvækkende havreprodukter og eksemplarisk copywriting fremhævet af enhver marketing-medarbejder på LinkedIn. Julie og Freya fra sekretariatet er draget over Øresund…
Manglende EU-regler svækker bæredygtig fødevareindustri
Vi skal spise flere plantebaserede fødevarer, hvis vi vil sænke klimaaftrykket. Derfor skal Danmark presse på for regler i EU, der kan styrke udvikling og…
Plantedrikke ér allerede og kan i endnu højere grad være et alternativ til mælk
I Plantebranchen er vi altid glade for den opmærksomhed plantebaserede produkter får, da det vidner om en stor interesse for fremtidens fødevarer. Det gælder også…
Mød MyDietPal: Akademiske samarbejder løfter branchen
MyDietPal deltager i et nyt forskningsprojekt på Aalborg Universitet om plantebaseret kost og den kroniske tarmsygdom Crohns sygdom. Udover at bidrage til udvikling af ny…
Nye projekter: GRØNNE Fællesmiddage over hele landet i 2023
Plantebranchen har fået funding til at gennemføre to spændende, grønne projekter i 2023. Det står både på faglige og inspirerende fællesspisninger til kulturnætter, markeder og…
Plantebranchen søger studiepraktikant
Plantebranchen søger løbende nye praktikanter til at være en del af arbejdet i sekretariatet. Vi tilbyder både start i februar og september 2023, og der…
Jobopslag: Plantebranchen søger to nye medarbejdere
Vil du være en del af et lille, engageret team, som brænder for at skubbe den grønne dagsorden? Vi søger to nye medarbejdere til Plantebranchens…
Mød GRØD: “Hvis vi skal ændre folks adfærd, så skal det smage godt”
Torvehallerne i København summer af liv og jul, og Lasse Skjønning Andersen, CEO og stifter af GRØD, møder Julie og Freya fra Plantebranchen foran disken…
Mød politikerne: fokus på den plantebaserede industri i valgkampen 2022
I Plantebranchen ser vi frem til Folketingsvalget d. 1 november 2022. Vi kigger naturligvis med en særlig opmærksomhed på de tiltag, en række af partierne…
Invitation: Villadsen og Støjberg, kom med til plante-middag!
Plantebranchen inviterer hermed Mai Villadsen og Inger Støjberg til middag – lad os snakke videre om landbrug, grøn omstilling og plantebaserede fødevarer. Støjberg har nemlig…
Mød KlimaMad.DK: Klimavenlige madvarer og kærlighed for netværk
I oktobers medlemsportræt kan du møde den danske virksomhed KlimaMad.DK. Blandt vilde paranødder, traditionelt dyrket quinoa og arbejde for klimaet, sidder Jacob Lænsø og hans…
Pressemeddelelse: KMC melder sig ind i Plantebranchen
Brancheforeningen Plantebranchen får nyt, stort medlem ombord, når ingrediensvirksomheden KMC melder sig ind i foreningen pr. 1/10/22. Målet med medlemskabet er ifølge Hugo Nielsen, CCO…
EU: Framework for bæredygtigt fødevaresystem
Tilbage i sommeren 2022 bidrog Plantebranchen med input til en offentlig høring omkring “EU Sustainable Food System Framework”. Men hvad er status egentlig? Plantebranchen er…
Plantebranchen runder 80 medlemmer
80 virksomheder med grønne ambitioner er nu samlet under Plantebranchen – og vi er stolte af at repræsentere hver og en! Pr. 1/10/22 er nu…
En dag om det (økologiske) plantebaserede eksportmarked
Kalenderen siger oktober, og Plantebranchen vendte snuden mod det jyske i mandags – Agro Food Park lagde nemlig hus til et event i eksportmarkedets tegn…
Bevilling til partnerprojekt: Eksport af plantebaserede fødevarer
Det glæder os at fortælle om bevilling og medvirken i et partnerprojekt vedr. eksport af danske plantebaserede produkter. Netop nu her i efteråret 2022 begynder…
Nye medlemmer: Clutch Nutrition, Wawy Wonders og Tempty Foods
Der er gang i medlemsvæksten og vi byder endnu 3 medlemmer velkommen i Plantebranchen. Mød dem alle 3 på hver deres medlemsside: Clutch Nutrition, Wavy…
I dialog med Fødevarestyrelsen: Mulighed for obligatorisk tilsætning af D-vitamin
Fødevarestyrelsen arbejder for obligatorisk tilsætning af D-vitamin til en række fødevarekategorier, bl.a. plantedrikke, med de primære argumenter at øge næringsværdien og at øge folkesundheden i…
Velkommen til 5 nye medlemmer
Plantebranchen runder 75 medlemmer, og det gør vi med 5 nye med på vognen! Stort velkommen til følgende medlemmer: Futura Ingredients GLS-A Mac.Ferments Mimic Seafood…
Plantebrancen lancerer ny hjemmeside
Sommeren har stået på den helt store make-over af Plantebranchens primære platform: hjemmesiden. I september løfter vi endelig sløret for resultatet! Vi er glade for…
Fødevareministeren på madfestival: Den grønne dagsorden er vigtigere end nogensinde før
Solen skinner og folk kommer vrimlende fra nær og fjern. Det er nemlig intet ringere end nordens største madfestival, som fandt sted en lun weekend…
Mød Bælg: Prisvindende kikærtekonfekt fra Fyn
Bælg laver konfekture baseret på bælgfrugter, og hvis du lægger vejen forbi, så bør du være sulten, fordi det er et must at smage alle…
Sekretariatet har vokseværk: 2 nye medarbejdere
Henover de sidste par måneder er Plantebranchen blevet to medarbejdere rigere. Først med Freya Helmersen som vores nye kommunikations- og pressemedarbejder, og nu også med…
Skolemælksstøtte: Lad skolerne imødekomme den bæredygtige dagsorden
Højaktuelt behandles spørgsmålet om EU-finansieret skolemælksstøtte, så det er nu, vi skal tage fat i sagen og åbne debatten om muligheden for at inkludere støtten…
Vil du vide mere?
Skal vi ringe dig op og fortælle mere om Plantebranchen?