MyDietPal AAU 7 scaled

Mød MyDietPal: Akademiske samarbejder løfter branchen

MyDietPal deltager i et nyt forskningsprojekt på Aalborg Universitet om plantebaseret kost og den kroniske tarmsygdom Crohns sygdom. Udover at bidrage til udvikling af ny viden og evidens, bygges der bro mellem den akademiske verden og erhvervslivet, som er en stor fordel for de involverede, men også for branchen som helhed. Læs med, når vi tager en snak med CEO i MyDietPal, Chano Nielsen, om forskningsprojekter og andre grønne planer for det kommende kalenderår!

Måltidskasser i forskningsregi – hvorfor er det overhovedet interessant for en virksomhed?

Chano Nielsen sidder i dag som CEO i MyDietPal, hvor kernen i arbejdet er at udbrede en sund og varieret kost til så mange som muligt. MyDietPal skiller sig ud fra flertallet af medlemsvirksomhederne i Plantebranchen ved for det første at beskæftige sig med food service i form af måltidskasseløsninger, men også fordi motivationen bag den grønne dagsorden bunder i et ernærings- og sundhedsfagligt perspektiv fremfor et tungt klimaperspektiv – men i verdenen af måltidskasser er essens og marketing baseret på sundhedsfaktoren ikke nogen ny opfindelse. Så hvordan skiller man sig ud dér? Akademiske samarbejder kan være svaret, mener Chano Nielsen.

Projektet med Aalborg Universitet starter i januar 2023, og kræver at MyDietPal skal producere og levere plantebaseret anti-inflammatoriske måltider til patienter med Chrons
sygdom – 15 familier over 12 uger med løbende rekruttering. Forskerne vil undersøge effekten af denne type kost.

MyDietPal har tidligere haft succes med deltagelse i et universitets-forskningsprojekt, som havde fokus på spørgsmålet om forarbejdet mad eller ej i kontekst af mænds sædkvalitet. Det blev afsluttet i juni 2022, og Chano Nielsen fortæller positivt om oplevelsen. Han glæder sig til samarbejdet med Aalborg Universitet og til at se hvilke døre og muligheder, det åbner:

Laver vi en god case med denne patientgruppe,
har vi også mulighed for at kunne
producere til dem i fremtiden

Chano Nielsen, CEO, MyDietPal

Netop en virksomhed som MyDietPal er oplagt til denne form for samarbejde med universiteterne, fordi størrelsen af virksomheden er til at måle og veje, samtidig med at strukturen ikke er for kompleks. På den måde bliver implementering og kommunikation mellem produktion og forsker ikke hindret eller besværliggjort mere end højest nødvendig.

MyDietPal og deres syn på den plantebaserede vej

Chano Nielsen forklarer, hvordan deres tilgang til det plantebaserede primært bygger på at være implementerbart. Det skal være realistisk – og det skal være realistisk for mange forskellige slags danskere i mange forskellige dele af landet. Det nytter ikke noget, at inspiration og information findes i storbyen og ikke en meter udenfor region Hovedstaden. Det bliver utilgængeligt for den almene dansker, når visionen egentlig er den modsatte. Chano Nielsen mener, at forskning og evidens rykker bjerge, men potentialet i produktudvikling er stort. God oplevelse = aha-oplevelse hos den enkelte.

Jeg tror meget på convenience –
beslutningstagningen skal gøres nemt

Chano Nielsen, CEO, MyDietPal

Måltidskasserne læner sig op ad de officielle kostråd fra Sundhedsstyrelsen – og da kostrådene overordnet set flytter sig mod det grønne, præger det også måltidskasserne hos MyDietPal. I 2023 kommer en 100 % plantebaseret og økologisk menulinje i sortimentet, fortæller Chano Nielsen og fortsætter: ,,Ernæring og smag rykker sig med hastig fart – vi er i en proces, og der sker meget lige nu”. MyDietPal har nemlig fået funding til en madrådgiver, som fra 1/4/23 skal arbejde med spørgsmål som: Hvordan går vi til markedet? Hvordan kommunikerer vi denne grønne menulinje?

Det er en proces at gøre planteprodukter endnu bedre,
og det bliver man klogere på hver dag

Chano Nielsen, CEO, MyDietPal

MyDietPal er meget interesserede i at lave andre plantebaserede forskningsprojekter, og hører desuden også gerne fra andre virksomheder i værdikæden, som f.eks. producerer fødevarer og ønsker at samarbejde med food service. Plantebranchen opdaterer på vores kanaler om forskningsprojektet mellem MyDietPal og Aalborg Universitet i takt med fremskridt i løbet af 2023.

Mange tak til CEO Chano Nielsen for at stille op til medlemsportrættet af MyDietPal.

Mød også GRØD

Mød også KlimaMad.DK

Vil du også have besøg af sekretariatet og blive månedens medlem? Vi kan tage udgangspunkt i en bestemt vinkel eller blot et generelt visit, det vil kun være en absolut fornøjelse for os at komme forbi. Tag fat på medlemschef Julie på julie@plantebranchen.dk og hør mere!

Du er måske også interesseret i