Inger Olesen

Udvalgsmedlem i fagteknisk udvalg

sektionsleder, teknologisk institut

inger scaled

Hvem:

Inger har arbejdet med fødevarelovgivning og mærkning i mange år – de sidste 10 år i Center for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut. Her hjælper vi også virksomheder med produktudvikling, og det har været superinteressant at følge med i den enorme udvikling, der er sket særligt de sidste 4-5 år, hvor andelen af plantebaserede fødevarer, som udvikles og sendes på markedet, er stærkt stigende. Én af de udfordringer, vi ofte støder på, når vi hjælper produktudviklere med at stabilisere plantebaserede fødevarer, så der ikke sker vækst af mikroorganismer, er, at det er svært at finde ud af, hvilke tilsætningsstoffer der må anvendes. Der er nemlig ikke en oplagt fødevarekategori til de plantebaserede fødevarer lige som der er for de animalske fødevarer. Hele debatten om, hvordan de plantebaserede fødevarer skal navngives, er også interessant. Beskriver man en funktion eller en råvare, når bestemte ord bruges i en varebetegnelse?

Hvorfor Fagteknisk Udvalg:

Jeg er med i Fagteknisk Udvalg, fordi jeg gerne vil bruge min viden og erfaring indenfor fødevarelovgivning til at skubbe lovgivningen i en retning, så plantebaserede fødevarer får samme muligheder og rettigheder som de animalske fødevarer. Alle fødevarer og fødevareproducenter skal behandles ligeværdigt.

I udvalget siden:

Oktober 2020 (udvalgets begyndelse)