- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Konference om plantebaserede fødevarer
14. september 2023 @ 8:30 – 16:00
Plantebaserede fødevarer skal fylde mere på tallerkenen hos de fleste for at spise sundere og mere bæredygtigt, og der bliver brug for flere plantebaserede fødevarer, som verdens befolkning vokser. Samtidig skal fødevaresikkerheden selvfølgelig være i orden, og den plantebaserede mad skal smage godt.
DTU Fødevareinstituttet arbejder derfor på at finde nye kilder til plantebaserede fødevarer. Det omfatter f.eks. at udvinde protein af sidestrømme i fødevareproduktionen og optimere udnyttelsen af havets plantebaserede ressourcer. Forskningen fokuserer også på fødevaresikkerheden ved særligt nye plantebaserede fødevarer, og instituttet spiller en central rolle i at integrere bæredygtighed i kost- og næringsstofanbefalinger og vurdere såvel sundhedsmæssige og bæredygtige aspekter af en plantebaseret kost.
Du kan lære mere om disse emner og meget mere på DTU Fødevareinstituttets konference om plantebaserede fødevarer den 14. september 2023. Dagen giver en enestående mulighed for at opnå ny viden, gå i dialog med forskere og rådgivere fra DTU Fødevareinstituttet og opleve nogle af de unikke laboratoriefaciliteter, hvor fremtidens fødevarer bliver udviklet.
Konferencen er især relevant for fagpersoner i fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner, myndigheder og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne. Det er gratis at deltage i konferencen, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark.